Актор Роман Ясіновський (“Гід” у “Кіборгах”): Приїхав на передову і не розумію, як українці можуть бути “внє політікі”

Роман Ясіновський
актор театру і кіно, виконавець ролей Гіда в “Кіборгах” та Артема в “Спіймати Кайдаша”

(FB)

Вчора був на передку… Відчуття дуже змішані. Дивно все це… Ми сидимо собі тут у своїх києвах, львовах і т.д., і насправді до кінця не розуміємо, що там. А там люди, зі справжньою зброєю, на бойовому чергуванні, з вірою та запалом в очах, яку їм усіляко намагаються загасити.

Загасити тим, що багато людей говорять, нібито хтось хоче тільки заробити на цій війні. Тим, що багато кажуть, а “какая разніца” і ми ж “внє політікі”.

Коли, б…ть, ми всі зрозумієм, що бути “внє” неможливо в країні, де йде війна, де з “тієї” сторони постійно проходять підготовку снайпери й інші військові Російської Федерації?

Про виконання закону про мову і про засилля російських акторів, які відкрито підтримують діячу владу Кремля, я взагалі мовчу. Коли всі зрозуміють, що говорити українською в Україні – це правило?!

І не треба зараз мені говорити про “мультикультурну” Швейцарію, де розмовляють чотирма мовами. Ми українці, і в нас є своя мова. Це так само, ніби ти йдеш до сусіда брати лопату копати город, а він постійно викидає тобі сміття в криницю і труїть тебе й твою сім’ю. Хоча в тебе є лопата, просто вона тобі не дуже подобається, бо сусідською працювати вже якось звиклося.

Говорю це і до себе, бо теж часто працюю в російськомовному контенті. Головне – не згоріти і в один момент не прокинутись у країні, де тебе прийдуть “рятувати”, бо “ми один народ” і вчора ти говорив “какая разніца”. А різниця в кількості вбитих братів, яких із кожним днем стає більше.

А якщо ви прочитали цей текст і у вас на обличчі виникла усмішка – купіть собі квиток до Краматорська, а там попросіть, щоб вам показали, в чому різниця. Контакти можу дати.

Температура росте. А ми й далі ходимо під теплим і комфортним душем.

Дякую захисникам України! Слава Україні! Героям слава!

Читайте також:
“Кіборги”: найсильніше українське кіно часів Незалежності. ВІДГУК “НОВИНАРНІ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна