Гендерна рівність в ЗСУ: міністр оборони провів нараду щодо гінекологічної допомоги військовим ООС

Міністр оборони України Андрій Таран і командувач  Медичних сил ЗСУ бригадний генерал  Тетяна Остащенко провели нараду, під час якої обговорили проблему надання гінекологічної допомоги жінкам-військовим в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це в середу, 13 жовтня, повідомила заступниця МО України Ганна Маляр під час проведення круглого столу “Захисники і Захисниці. Рівні можливості боронити державу — базовий елемент національної стійкості і сталого розвитку”, який організувало Міністерство у справах ветеранів спільно з Міноборони.

“Проблемою є доступ до надання належної медичної допомоги, зокрема гінекологічної допомоги, у районі проведення ООС. Це питання вже вирішується, відбулася нарада за участю Міністра оборони України Андрія Тарана та командувача Медичних сил ЗСУ бригадного генерала Тетяни Остащенко, наразі опрацьовано алгоритм дій”, – цитує заступницю міністра пресцентр відомства.

Вона підкреслила також, що важливим питанням є створення необхідної інфраструктури: кімнат для проживання, туалетів і душових.

За останні роки в Міністерстві оборони та Збройних Силах України відбулися титанічні та революційні зміни в питаннях гендерної рівності, зокрема у питаннях забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок, протидії дискримінації та запобігання насильства у ЗСУ. Системні законодавчі зміни вже запроваджено на інституційному рівні, фактично залишилось реалізувати лише деякі зміни.

Урядовиця наголсила, що в питаннях гендерної рівності за останні роки було знято обмеження з рівного доступу жінок до військової освіти, зокрема вступу жінок до вищих військових навчальних закладів.

“Цього року в нас зараховано до військових ліцеїв 107 дівчат. Внесено зміни до переліку посад, які можуть обіймати жінки-військовослужбовці. Активно працюємо над створенням гідних умов проходження служби у ЗСУ для жінок-військовослужбовців”, – додала Маляр.

Читайте також:
“Я не жінка, пане генерале, я військовослужбовець!”: Наталка Борисовська та її десятирічка в ЗСУ і на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна