НАТО вдвічі скоротило місію РФ і висилає вісьмох російських дипломатів

Північноатлантичний альянс висилає вісьмох співробітників місії Російської Федерації в Брюсселі через проведення Москвою ворожої діяльності.

Як передає Sky News в середу, 6 жовтня.

У заяві вказується, що країни НАТО ухвалили рішення про відкликання акредитацій восьми членів російського представництва при Альянсі, “які були неоголошеними офіцерами російської розвідки”.

“Ми також можемо підтвердити, що ми скоротили до десяти кількість посад, які Російська Федерація може акредитувати при НАТО. Політика щодо Росії залишається послідовною. Ми посилили стримування і захист у відповідь на агресивні дії Росії, і водночас ми залишаємося відкритими для конструктивного діалогу”, – йдеться в заяві.

Журналістка Sky News Дебора Гейнс зазначила, що серед активності РФ, яку в НАТО визнали ворожою, фігурують “вбивства і шпигунство”.

Читайте також:
Росія напряму загрожує сімом країнам із НАТО, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна