У Молдові затримали генерального прокурора

доповнено

Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло, відсторонений з посади через порушення проти нього кримінальної справи, затриманий співробітниками Служби інформації і безпеки,

Про це у вівторок, 5 жовтня, повідомляють молдовські ЗМІ з посиланням на прокурорів, які були свідками затримання, передає “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з відеоматеріалами, розміщеними у соціальних мережах, незадовго до цього в будівлю генпрокуратури приїхали співробітники прокуратури з боротьби з корупцією і люди в масках та в формі Служби інформації і безпеки.

Оприлюднено фото затримання генпрокурора.

У генеральній прокуратурі відбулися обшуки.

Раніше відповідно до рішення Вищої ради прокурорів (ВРП) прокурор Віктор Фуртуне, призначений для розслідування дій Стояногло, схвалив рішення про порушення кримінальної справи стосовно генерального прокурора. Стояногло і його заступники були відсторонені від посади.

Стояногло звинувачують у скоєнні низки сумнівних транзакцій із олігархом В’ячеславом Платоном, який втік із країни.

Минулого тижня були ухвалені поправки в законодавство, згідно з якими президент країни і Вища рада прокурорів отримали право створити комісію для оцінки діяльності генпрокурора. У разі незадовільної оцінки Генпрокурор може бути достроково відправлений у відставку.

Президент Майя Санду неодноразово виступала з критикою на адресу Стояногло, не приховуючи наміру домогтися його звільнення з посади генпрокурора. Нова влада незадоволена ходом розслідування резонансних справ, зокрема щодо вкраденого з банківської системи мільярда доларів.

Читайте також:
У Молдові розслідують розкрадання $12 млн на імпорті електроенергії з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна