У Грузії затримали Саакашвілі. ВІДЕО

Колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі затримали після його повернення в цю країну.

Про це в п’ятницю, 1 жовтня, повідомив на брифінгу прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі. 

“Третій президент Грузії, який розшукується, Михеїл Саакашвілі, затриманий, і він переведений до пенітенціарної установи”, – цитує Гарібашвілі інформаційний портал “Новини – Грузія”.

Відомо, що на брифінгу також були присутні міністр внутрішніх справ Вахтанг Гомелаурі і глава Служби державної безпеки (МГБ) Грузії Григол Лілуашвілі.

Гарібашвілі не говорив про подробиці затримання експрезидента, підкресливши лише те, що грузинські правоохоронці провели операцію “на вищому рівні”. При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

“Відомства працювали скоординовано. Обрано був такий час і місце, щои фактори, які перешкоджали затриманню, були мінімальними”, – додав прем’єр Грузії.

Додамо, що сам Саакашвілі встиг звернутися до своїх підписників у ФБ за кілька хвилин до затримання. Аудіозапис грузинською мовою тривалістю трохи більше 10 секунд він опублікував на сторінці у соцмережі.

“Можливо, зараз мене затримають в Тбілісі, проте знайте, що ми будемо боротися до останнього. Ми всі збираємося, дуже багато людей виходить на вулицю, і ми остаточно перемагаємо на цих виборах”, – говорить Саакашвілі в зверненні.

Відомо, що вранці 1 жовтня колишній президент повідомив, що повернувся до Грузії. Спочатку влада спростовувала цю інформацію, але потім стало відомо, що Саакашвілі все-таки в країні.

Читайте також:
Рух Саакашвілі в Грузії відмовився від мандатів у парламенті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна