Російські тюремники побили кримського татарина та поголили йому бороду

 

До кримського татарина Сервета Газієва російські працівники тюремної лікарні застосували фізичне насильство – його побили і поголили чоловікові бороду .

Про це в середу, 29 вересня, повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.  

Як відомо, Газієва незаконно утримують у ФКУ СИЗО-5 ГУФСИН Росії по Ростовській області.

Політв’язня повалили на підлогу, завдали ударів по спині, скрутили руки та поголили бороду.

“Ганебний вчинок стосовно 61-річного політв’язня стався перед його випискою з міжобласної туберкульозної лікарні в № 19 в Ростові-на-Дону, де Сервет Газієв перебував через погіршення самопочуття на фоні перенесеного мікроінсульту”, – розповіла Денісова.

Крім того, стан здоров’я кримського татарина викликає серйозне занепокоєння, адже у російському слідчому ізоляторі йому регулярно не надається медична допомога.

“А тепер у нього ще й болить шия та німіє рука через побиття працівниками тюремної лікарні”, – додала Денісова.

Підкреслимо, що ставлення до відрощування бороди і гоління серед окремих ісламських течій є специфічним. Так, гоління бороди вважають гріхом, а відрощування — обов’язковою дією.
Натомість російські тюремники систематично позбавляють політв’язнів із числа кримських татар намазу та примушують голити бороди.

Читайте також:
Окупанти відправили в СІЗО затриманого в Криму заступника глави Меджлісу Джелялова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна