Осінній призов-2021: уряд затвердив кількість строковиків

Кабмін у середу, 29 вересня, прийняв постанову “Про затвердження чисельності громадян, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні-грудні 2021”.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Черговий призов громадян України на строкову військову службу відбуватиметься у жовтні-грудні.

Перші відправлення поповнення до війська планують розпочати 5 жовтня, завершиться призов 21 грудня.

“Кабінет Міністрів встановив чисельність майбутніх строковиків у кількості 13 575 осіб, із них: до лав Збройних сил – 6 500, Нацгвардії – 4 775, Держприкордонслужби – 1 700, Держспецтрансслужби – 600. Загальний обсяг видатків у сумі 71,1 млн грн для проведення призову буде здійснюватися в межах відповідних бюджетних призначень. Для призову до Збройних сил України виділено 34,1 млн грн, Нацгвардії – 25,0 млн грн, Держприкордонслужби – 8,9 млн грн, ДССТ – 3,1 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на строкову військову службу у жовтні-грудні 2021 року призиваються громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Читайте також:
Обов’язковий призов в Україні хочуть скасувати з 2023 року, – “СН”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна