США успішно випробували гіперзвукову ракету

 

Сполучені Штати Америки на минулому тижні провели перше успішне випробування гіперзвукової ракети, яка розвинула швидкість близько 5 Махів (тобто у п’ять разів швидше звуку).

Про це повідомило Управління оборонних науково-дослідних проєктів Міністерства оборони США (DARPA).

Крилата ракета HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, концепт гіперзвукової повітряно-рективної зброї) розроблена компанією Raytheon Technologies та оснащена прямоточним повітряно-реактивним двигуном Northrop Grumman, що працює на вуглеводневому паливі. Вона призначена для запуска з винищувачів кількох типів, включно з F-35 Lightning II.

“Льотні випробування ракети HAWC стали успішною демонстрацією можливостей, які зроблять гіперзвукові крилаті ракет високоефективним знаряддям для наших військових” – заявив керівник програми Ендрю Кнодлер.

Раніше американські військові разом з розробниками провели кілька успішних льотних випробувань HAWC без запуска ракети, а у грудні 2020 року спроба першого запуска закінчилась невдало.

Читайте також:
Росія випробувала гіперзвукову ракету в Арктиці, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна