Батько пермського стрільця Бекмансурова, який застрелив шістьох людей, виявився бойовиком “Л/ДНР”

Батько 18-річного студента Тимура Бекмансурова, який 20 вересня застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті, виявився військовим найманцем; він брав участь у російській агресії на Донбасі.

Про це повідомило видання Znak з посиланням на сусідів родини.

“Батько Тимура не живе з ними. Нібито десь в Удмуртії. Знаю, що на життя заробляє війною. Ще з чеченської найманцем працював і потім майже по всіх гарячих точках воював, включно з Донбасом”, – розповів один з сусідів на правах анонімності.

За його словами, студент-убивця з дитинства бачив зброю: “Кілька батьківських стволів в цій квартирі досі зберігаються, Тимур з них і вчився стріляти”.

38 тис. рублів на рушницю, з якої Бекмансуров прийшов до університету, йому влітку дали батьки, додав співрозмовник.

Ім’я батька Бекмансурова не називають.

Він уже дав коментар пропагандистському телеканалу RT, в якому розповів, що “шокований” звісткою про те, в чому підозрюють його сина.

“Скільки я з ним не спілкувався, він захоплений тільки комп’ютером. Я кажу: “Чому ти гуляти не ходиш?” – “Я не хочу гуляти, я сиджу за комп’ютером”, – цитує чоловіка Russia Today.

Як передавала “Новинарня“, 20 вересня студент першого курсу юрфаку Пермського державного університету Тимур Бекмансуров прийшов із рушницею Huglu в кампус свого вузу і влаштував бійню. Загинули шість (за уточненими даними) осіб, ще 28 людей отримали вогнепальні поранення та різні травми. Сам стрілець при затриманні був поранений, однак вижив.

Читайте також:
“Не теракт, але всіх ненавиджу”: внаслідок стрілянини в університеті російської Пермі є загиблі й поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна