Зеленський затвердив рішення РНБО щодо збільшення видатків на оборону в бюджеті-2022

 

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 17 вересня “Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»” щодо статей, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Відповідний указ від 20 вересня опублікований на сайті президента.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

На своєму засіданні 17 вересня Рада національної безпеки й оборони України проголосувала за збільшення оборонного бюджету країни у 2022 році з 5,93% до 5,95% від ВВП.

Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, це становитиме 319,4 мільярда гривень.

За його словами, кошти підуть передусім на грошове забезпечення військових та працівників поліції, житло для ветеранів. “Крім того, всі програми, які до цього часу були проголосовані на засіданні РНБО стосовно наших ракетних програм, новітнього озброєння, ВМС ЗСУ, програми з розвідки – всі ці програми будуть профінансовані на 100%”, – запевнив секретар Радбезу.

Читайте також:
У проєкті бюджету-2022 урізано витрати на офіс президента й Раду, зате суттєво доплатять РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна