Росія проводить масштабні військові навчання в окупованому Криму й на Кавказі

 

У Південному військовому окрузі Росії в понеділок, 20 вересня, розпочалися масштабні військові навчання, які проводять у тому числі й на території окупованого Криму.

У навчаннях буде задіяно близько 10 тисяч військовослужбовців, повідомляє командування Південного військового округу Росії.

“Одночасно на чотирьох полігонах Південного військового округу стартували двосторонні батальйонні та полкові тактичні навчання, що триватимуть до 26 вересня. У Криму на полігоні Опук відбудеться масштабне тренування мобільних тактичних груп, призначених для боротьби з безпілотними літальними апаратами”, – ідеться в повідомленні.

Також навчання відбудуться на полігонах Ростовської області – Кузьмінському і Кадамовському, де навчально-бойові завдання виконуватимуть мотострільці і танкісти частин 150-ї мотострілецької дивізії.

Механізований полк зі складу 42-ї мотострілецької дивізії здійснить марш на полігон Альпійський, де візьме участь у двосторонніх командно-штабних навчаннях з військовослужбовцями військової бази, дислокованої в Південній Осетії.

“На полігоні Гвардієць у Чеченській Республіці також продовжиться двостороннє батальйонне тактичне навчання з батальйонними тактичними групами мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії та з’єднанням берегової оборони 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту. Крім того, у всіх об’єднаннях ППО відбудуться тактичні навчання з відпрацюванням нових елементів бойового порядку і способів тактичних дій”, – заявили в пресслужбі ППО держави-агресора.

Як повідомляє російська агенція “Інтерфакс” із посиланням на пресслужбу Чорноморського флоту РФ, близько 20 кораблів вийшли в море з пунктів базування в окупованому українському Севастополі, а також Новоросійську, для проведення навчань із виконанням ракетних та артилерійських стрільб.

“У заходах задіяні ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, тральні сили флоту, допоміжні та рятувальні судна, літаки та вертольоти”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що екіпажі кораблів проведуть комплекс навчань, зокрема з ведення морського бою, виявлення та здійснення ударів по береговому командному пункту.

Минулого тижня заступник постійного представника місії України при ООН Юрій Вітренко на засіданні формули Арріа заявив про збереження загрози військової атаки з боку Росії через концентрацію її військ поблизу східного кордону з Україною і в Криму.

Як писала “Новинарня“, 20 вересня у Львівській області на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися багатонаціональні українсько-американські військові навчання Rapid Trident 2021 (“Швидкий тризуб-2021”).

А 22 вересня в Україні почнуться стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ “Об’єднані зусилля-2021”, у яких візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

Участь у навчаннях “Об’єднані зусилля – 2021” братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Читайте також:
Навчання “Об’єднані зусилля”: Міноборони закликає громадян не знімати військову техніку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна