SpaceX запустила в космос свою першу цивільну місію. ВІДЕО

 

Компанія Ілона Маска SpaceX запустила у космос свою першу цивільну місію Inspiration4. На кілька днів на орбіту відправили одразу чотирьох непрофесійних космонавтів.

Про це йдеться в повідомленні компанії в четвер, 16 вересня.

Екіпаж Inspiration4 очолює засновник і генеральний директор Shift4 Payments Джаред Ісаакман. До нього приєдналися лікарка Гейлі Арсено, ветеран ВПС і інженер з аерокосмічних даних Кріс Семброскі, пілотка корабля –  геофізик, підприємиця Шон  Проктор.

Після шести місяців інтенсивних тренувань, вони стартували з Космічного центру Кеннеді у Флориді в капсулі Dragon. На орбіту її вивела ракета-носій Falcon-9.

Наступні три дні команда проведе на орбіті, кружляючи навколо Землі.

У місії немає місця призначення як такого, проте четвірка матиме чим зайнятися. Вона вже розпочала наукові експерименти, які проводитимуться всередині своєї капсули. Також космічні туристи мають велике вікно, крізь яке можуть спостерігати за Землею.

Місію Inspiration4 у SpaceX викупив 38-річний мільярдер Ісаакман, який заробив свій статок на розробці систем для обробки платежів за кредитними картками. Проте замість того, щоб вирушити в космос, наприклад, зі своїми товаришами, він вирішив подарувати три інші місця людям з історіями, що надихають.

Як зазначає “Громадське”, скільки саме Ісаакман витратив – не розголошується.

SpaceX і Inspiration4 описали запуск як першу “повністю цивільну місію на орбіту”. Проте тут треба розуміти визначення “цивільного”.

Так, перша людина, яка ступила на Місяць – Ніл Армстронг, – технічно був цивільним, який покинув свою військово-морську службу в 1960 році, за дев’ять років до “Аполлон-11”.

Читайте також:
Українсько-американська компанія запустила ракету в космос, яка вибухнула під час першого польоту

Китайський марсохід Чжуронг зробив нові фото Червоної планети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна