На окупованій Луганщині патрулі ОБСЄ зафіксували десятки російських танків і “Градів”

 

Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала в непідконтрольних українському урядові районах Луганської області десятки одиниць військової техніки незаконних збройних формувань РФ.

Як йдеться у звіті Місії ОБСЄ, опублікованому у вівторок, 14 вересня, в порушення ліній відведення члени незаконних збройних формувань розмістили “Гради”, танки, гаубиці, БМП.

Фахівці ОБСЄ виявили в селищі Кришталевому (колишній Красний Луч) 21 реактивну систему залпового вогню “Град” (122 мм).

Також за лініями відводу, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, спостерігачі побачили 47 танків на двох полігонах. З них 24 танки невстановленого типу російські найманці розмістили на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка, ще 23 танки противник розмістив на полігоні поблизу Круглика.

Окрім того, під Бугаївкою, за даними повітряного спостереження, виявлено 66 бойових броньованих машин і 24 буксировані самохідні гаубиці.

Ще ОБСЄ виявила ознаки військової присутності в районі безпеки: дві бойові броньовані машини (БМП-1 і БМП-2) в населеному пункті Довгий.

Читайте також:
Кількість обстрілів на Донбасі зростає в геометричній прогресії, – СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна