“Нові очі ППО”: ЗСУ прийняли на озброєння радіолокаційну станцію виявлення “Фенікс”

 

На замовлення Міністерства оборони України казенне підприємство “НВК “Іскра” розробило трикоординатну радіолокаційну станцію виявлення 80К6КС1 “Фенікс”.

Про це 15 вересня повідомила пресслужба МОУ.

За словами міністра України Андрія Тарана, розробку здійснено в рамках модернізації радіолокаційної станції 79К6 для її застосування у складі зенітного ракетного комплексу “Бук-М1”.

Після низки успішних випробувань “Фенікс” прийнято на озброєння Збройних сил України.

“Фенікс” буде очима наших дивізіонів протиповітряної оборони, у яких на озброєнні стоять комплекси “Бук-М1″ та підрозділів радіотехнічних військ Повітряних сил ЗСУ. Це сучасна розробка, що дозволяє автоматизовано виявляти і розпізнавати державну належність, класи та типи повітряних об’єктів, а також пеленгувати джерела активних шумових перешкод. Завдяки з’єднанню в єдину розвідувально-ударну систему зросте ефективність засобів ППО виявляти і уражати повітряні цілі”, – зазначив Андрій Таран.

Міністр оборони додав, що отримана інформація з трикоординатної радіолокаційної станції виявлення 80К6КС1 передається на пункт бойового управління та автоматизовані пункти управління радіотехнічних підрозділів. Це дозволить застосовувати підрозділи зенітних ракетних комплексів “Бук-М1” ефективніше.

Читайте також:
Банкова анонсує можливе рішення Вашингтона про поставку в Україну системи ППО Iron Dome

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна