Зеленський каже, що мешканці ОРДЛО та Криму можуть голосувати на “виборах” до російської Держдуми, – речник

 

Результати голосування на “виборах” до Держдуми РФ в окупованому Криму і окремих районах Донецької та Луганської областей – “юридично нікчемні”.

Про це заявив прессекретар президента України Сергій Никифоров у програмі “Взгляд с Банковой” телеканалу “Дом”.

“Юридична цінність результатів голосування на окупованих територіях незначна. Але якщо людині треба показати якусь залученість демонстративно, щоб убезпечити себе, нехай голосує, без проблем. Але на міжнародному рівні й на рівні юридичному, легітимному це не має абсолютно ніякого значення”, – зазначив він.

Водночас, за словами Никифорова, президент України Володимир Зеленський вважає, що люди можуть йти на голосування, якщо це дозволить їм залишатися в безпеці.

“Він каже, що якщо для відчуття безпеки, для того, щоби вирішувати якісь побутові питання, для того, щоби відчувати себе нормально, жителю окупованої території треба отримати російський паспорт – нехай він його отримує. Якщо треба, щоб він проголосував – нехай голосує. Все одно Україна поверне ці території, і люди, які залишаються українцями, повернуть свої українські паспорти. Чи не повернуть їх, вони їх просто дістануть з-під матраців або де вони їх там ховають”, – додав прессекретар президента.

Зазначимо, що вибори до Держдуми РФ призначені на 17-19 вересня. Голосування збираються провести також в окупованих Криму й ОРДЛО. Зокрема, напередодні виборів до Держдуми Росії в ОРДЛО зафіксована масова видача паспортів РФ. Видані документи не дають права на соціальні та пенсійні виплати від Росії та не роблять їхніх власників повноцінними громадянами РФ.

Як інформувала Новинарня“, раніше омбудсмен Людмила Денісова заявляла, що мешканцям ОРДЛО погрожують звільненням у разі відмови голосувати на виборах до Держдуми.

Читайте також:
В ОРДЛО проводять “тренувальні вибори” до Держдуми РФ, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна