Таліби оголосили склад нового уряду Афганістану

 

Рух Талібан сформував новий уряд Афганістану, його головою став мулла Мохаммад Хасан Ахунд.

Про це заявив представник талібів Забіхулла Муджахід під час пресконференції у вівторок, 7 вересня, передає BBC.

Посади розподілилися так:

  • один із засновників руху Мухаммад Хасан Ахунд стане в.о. прем’єр-міністра;
  • переговірник Талібану в Досі і член уряду першого режиму Амір Хан Мутакі виконуватиме обов’язки міністра закордонних справ;
  • син засновника Талібану мулли Омара, мулла Якуб, стане главою міністерства оборони;
  • Сараджуддін Хаккані буде главою міністерства внутрішніх справ. Він керує групою бойовиків, відомою як Мережа Хаккані, що пов’язана з Талібаном і стоїть за одними з найбільш смертоносних атак у країні.

На питання BBC про те, чому в уряді немає жінок, представник талібів заявив, що кабінет ще не сформували остаточно. До цього в Талібані казали, що жінкам не дозволять обіймати посади в новому уряді.

Раніше Талібан кілька разів відкладав оприлюднення складу нового уряду. З’являлася інформація, що главою уряду талібів, ймовірно, стане мулла Абдул Гані Барадар — один з лідерів руху. Він став заступником голови уряду.

Агентство Reuters писало, що верховний релігійний лідер Талібану Хайбатулла Ахундзада, ймовірно, зосередиться на релігійних питаннях і «правлінні в рамках ісламу».

Читайте також:
Євросоюз взаємодіятиме з талібами заради мирних громадян Афганістану, – Боррель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна