Куля снайпера влучила в голову: у Дніпрі рятують життя 27-річного Андрія Дячишина

 

У Дніпрі медики рятують життя 27-річного воїна, тяжко пораненого снайпером на Донбасі 29 серпня.

Про це розповів генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

“Андрій із Львівської області. Йому 27 років. Захищаючи Україну, отримав поранення, несумісне з життям, у населеному пункті Гірське Донецької області”, – написав у фейсбуці лікар.

Риженко зазначив, що для молодого командира це було вже третє поранення. Два попередніх його не зупинили – Андрій залишився “на передку”.

29 серпня снайпер влучив йому в голову. На позиції воїну надали першу медичну допомогу, після чого евакуювали в лікарню Мечникова.

“Доправлений у вкрай важкому стані – кома 2, ШВЛ, медикаментозна седація. Одразу в операційну. Найкращі нейрохірурги Мечникова провели важку багатогодинну операцію. Куля увійшла в скронево-тім’яну область зліва, діаметрально вийшла з іншого боку черепа”, – написав Риженко.

За його словами, на п’ятий день після операції стан пораненого потроху стабілізується, кома 1.

“Нейрохірурги, реаніматологи, медсестри виходжують його, як рідного сина. Попереду довгий шлях лікування, болісних переживань і боротьби за життя молодого героя”, – зазначив лікар.

Він також повідомив, що Андрій – сирота.

Як зазначають у соцмережах його знайомі, повне ім’я пораненого військовослужбовця – Андрій Дячишин, позивний “Морячок”. Він боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. На війні – з 2014 року.

Морячок на війні з 2014-го

“З Андрієм я познайомився на передовій. Багато бачились в окопах під час зйомок. А нещодавно я записав з ним велике інтерв’ю до Дня Незалежності. Інтерв’ю для спеціального проєкту, який ще навіть не вийшов в ефір. Він розповідав про те, як брав участь у Революції Гідності, а потім пішов на фронт. Ми сміялися, згадували 2014-й та 2015 роки”, – написав журналіст Олександр Махов.

Із рідних у Морячка є тільки сестра. Допомогти пораненому бійцеві коштами можна на її картку:

5168 7573 7961 5869 (Кармазин Ольга Миколаївна).

Як писала “Новинарня“, у зведенні за добу 29 серпня пресцентр штабу ОС повідомляв про 9 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів, внаслідок яких поранення отримали двоє військовослужбовців ЗСУ. У цьому зведенні немає згадок про снайперські обстріли, але йдеться про застосування стрілецької зброї в районі Золотого на Луганщині.
24 омбр тримає оборону в Попаснянському районі Луганської області, зокрема біля Золотого.
Селище Гірське – в районі Золотого.

Читайте також:
“З дитинства мріяли стати генералами”: в лавах 24 омбр Україну на фронті захищають три рідні брати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.