Плавець Максим Крипак із світовим рекордом завоював 20-те “золото” для України на Паралімпіаді

доповнено

У четвер, 2 вересня, в японському Токіо український плавець Максим Крипак здобув ще одне “золото” на Паралімпіаді-2020.

Як передає “Новинарня“, спортсмен із світовим рекордом прийшов першим на дистанції 100 метрів на спині (клас S10).

У фіналі Крипак вирвався у лідери із перших метрів дистанції. Уже після стартових 50 м він відірвався від найближчого суперника майже на секунду. Фінальний час переможця – 59,19 сек. Максим Крипак побив свій же світовий рекорд на 0,05 секенди.

Раніше в його активі в Токіо були золоті нагороди на 100-метрівці вільним стилем, 100-метрівці батерфляєм, на дистанції 400 метрів вільним стилем, “срібло” на дистанції 50 метрів вільним стилем та “бронза” в естафеті 4х100 метрів вільним стилем.
А на попередніх Іграх, у Ріо-де-Жанейро 2016 року, 26-річний представник Харкова виграв п’ять золотих медалей.

Крипак виступає в класі S10 – спортсмени з мінімальним ушкодженням тіла, що впливає на функціонування ніг, або ампутованою ступнею чи кінцівкою нижче коліна.

Станом на полудень 2 вересня (за київським часом) збірна України виборола на Паралімпійських іграх-2020 загалом 80 медалей (20 золотих, 36 срібні й 24 бронзових) і піднялася на четверте місце в загальному заліку.

Читайте також:
Український призер Паралімпіади-2020 Ігор Цвєтов відмовився від спільного фото із росіянами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна