На Луганщині відкриють два оновлені ветеран-хаби та Алею Слави

 

У неділю, 29 серпня, очільник Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай під час зустрічі з родинами загиблих захисників України та ветеранами АТО/ООС зазначив, що наразі бюджетним коштом в області ремонтують два ветеран-хаби. Незабаром у Сєвєродонецьку почнеться облаштування Алеї Слави на зразок тієї, що вже є в Дніпрі.

Про це інформує пресслужба Луганської обласної держадміністрації.

У планах Луганської ОДА є створення музею, присвяченого операції Об’єднаних сил та її учасникам.

Реалізацію цього проєкту особисто курує радниця віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації, радниця міністра інфраструктури та відома громадська діячка Яніка Мерило.

На створення музею будуть залучені кошти міжнародних організацій.

“Оберіть декілька людей, з якими ми будемо спілкуватись щодо організації музею. Подавайте свої ідеї! Ми щороку збираємося біля пам’ятника Олександру Радієвському, але нам потрібні Алея Слави, де будуть увічнені імена усіх наших героїв, та музей”, – наголосив Гайдай.

Голова Луганської ОДА також закцетував щодо перетворення на меморіал Старобільського кладовища. За його словами, вже завершено перший етап зміни цільового призначення земельної ділянки. У вересні Чмирівська територіальна громада завершить розробку землевпорядної документації. Усі роботи із землеустрою планують завершити у травні 2022 року.

Гайдай підтвердив, що для всіх, хто захищав Україну, а тим більше для родин героїв, які віддали життя за незалежність нашої держави, його двері завжди відчинені. Адже проблем є дуже багато, і їх, за словами очільника Луганщини, потрібно вирішувати.

“Для мене найскладніша місія – спілкування з дітьми загиблих воїнів. Важко дивитись їм в оченята, адже батьків ніхто не замінить. Проте турботу про них вважаю своїм громадянським обов’язком. 1 вересня кожний учень цієї категорії отримає у подарунок канцелярське приладдя”, – зазначив очільник ЛуОДА.

Читайте також:
В Україні створять електронний реєстр ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна