Голова Бюджетного комітету ВР Арістов заперечив причетність до “зачистки репутації” та готовий надати “Новинарні” всю необхідну підтримку

 

Народний депутат, голова Бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов (“Слуга народу”) категорично заперечує свою причетність до листів у ЗМІ щодо “відбілення його репутації” та до погроз на адресу головного редактора “Новинарні“, який оприлюднив такі листи.

Про це йдеться в коментарі нардепа Арістова, переданому в “Новинарню“.

Звертаючись до головного редактора нашого видання Дмитра Лиховія, Юрій Арістов зазначив: “Мене стурбувала ситуація із погрозами на Вашу адресу, про яку Ви повідомили на своїй сторінці у Facebook. Я готовий сприяти Вам у розслідуванні цього інциденту та надати юридичну чи іншу необхідну допомогу”.

“Запевняю Вас, що ні я, ні мої колеги не маємо уявлення про таку особу, як Ігор Хоменко, від чийого імені Ви отримали листи із погрозами. Залишаюсь на зв’язку із Вами”, – додав Арістов.

У телефонній розмові з Лиховієм помічниця депутата Арістова ще раз запропонувала підтримку в ситуації, що склалася. Вона припустила, що обурливі листи в медіа, надіслані від імені фейкового “політконсультанта”, можуть бути частиною інформаційної атаки на голову Бюджетного комітету Арістова перед прийняттям у Раді держбюджету-2022.

Нагадаємо, головний редактор “НовинарніДмитро Лиховій 31 серпня отримав погрози – після оприлюднення листа від “політичного консультанта”, який нібито пропонував оплатити не-публікацію негативної інформації щодо народного депутата від “Слуги народу” Юрія Арістова та зачистку вже опублікованого негативу.
У наступному листі “політконсультант” натякнув журналістові, що його “могли б і в багажнику покатати” та що Лиховію “доведеться їздити в маршрутці”.
Лиховій заявив, що сприймає це як погрозу та подасть з цього приводу заяву про злочин у поліцію.
Перший лист із пропозицією прийшов 30 серпня – у день, коли в медіапросторі спалахнув скандал з приводу п’яного ДТП за участі нардепа від “Слуги народу” Олександра Трухіна, а також того, що відбувалася “зачистка” інтернету від цієї негативної інформації та 30 інтернет-видань за гроші вилучили свої публікації з цього приводу.
Як відомо, Трухін є заступником свого однопартійця Арістова в Бюджетному комітеті парламенту.
Пропозиція “Ігоря Хоменка” надійшла через кілька днів після появи в інших ЗМІ публікацій про те, що фірми, пов’язані з Юрієм Арістовим, нібито ведуть бізнес із російськими компаніями, а його син Артем фотографується на Червоній площі в Москві.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна