“Бачимо загострення”: Разумков прокоментував обстріл Авдіївки

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що Україна дотримується своїх зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, але не буде мовчати у відповідь на порушення домовленостей.

Про це Разумков сказав у понеділок, 30 серпня, під час візиту на Донеччину, де він перебуває із робочою поїздкою.

“Останнім часом ми бачимо загострення… Всі пам’ятають Авдіївку. На жаль, і вчора, і позавчора ми бачили знову обстріли, порушення домовленостей, узятих усіма сторонами процесу. Але тільки Україна виконує свої зобов’язання, сьогодні справді дотримується досягнутого в Мінську, домовленостей про припинення обстрілів і ведення бойових дій”, – сказав Разумков, якого цитує агентство “Інтерфакс”.

“Але ми точно не будемо мовчати й захищатимемо себе і своїх військовослужбовців і громадян, які сьогодні змушені жити в таких умовах. А все, що залежатиме від нас, від армії, від військово-цивільної адміністрації, я впевнений, ми робитимемо”, – додав спікер українського парламенту.

Як писала “Новинарня“, 28 серпня російські найманці на Донбасі 18 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів у районі Авдіївки були поранені й отримали бойові травми десятеро українських військовослужбовців. Поранені перебувають у лікувальних закладах, стан їхнього здоров’я – задовільний.

Читайте також:
Авдіївка під вогнем російської артилерії. НАШ РЕПОРТАЖ ІЗ МІСТА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна