Угорщина узгодила з РФ новий контракт на постачання газу

 

Угорщина погодила із Російською Федерацією умови нової довгострокової угоди на постачання газу. Вона має набути чинності з 1 жовтня.

Про це в понеділок, 30 серпня, у фейсбуці повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто після переговорів з керівництвом “Газпрому” в Санкт-Петербурзі.

Урядовець заявив, що угода з РФ розрахована на 15 років з можливістю зміни обсягів закупівель через десять років.

“Ми також домовилися про ціну, яка набагато вигідніша за ту, яку ми платили за угодою, підписаною Угорщиною у 1995 році, і термін дії якої добігає кінця”, – зазначив Сіярто, не навівши конкретних деталей.

Сіярто додав, що угода буде підписана до кінця вересня, за нею “Газпром” щорічно постачатиме Угорщині 4,5 мільярда кубометрів газу двома маршрутами: 3,5 мільярда кубометрів через Сербію та один мільярд кубометрів через Австрію.

У “Газпромі” своєю чергою зазначили, що представники компанії зустрічалися з міністром закордонних справ Угорщини, але не повідомили жодних подробиць.

“Сторони розглянули ключові питання та перспективи співпраці у сфері природного газу, включно з постачанням газу до Угорщини”, – йдеться у повідомленні “Газпрому”, пише “Інтерфакс”.

У 2020 році “Газпром” поставив до Угорщини понад 8,6 мільярда кубометрів газу, за 2019 рік – 10,5 мільярда.

Поставки в рамках чинних контрактів здійснювалися за двома напрямками: через Берегове на українсько-угорському кордоні та Баумгартен на словацько-австрійському.

Читайте також:
У Росії стався потужний вибух на заводі “Газпрому”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна