У Жовтих Водах на Дніпропетровщині відкрили Меморіал на честь героїв російсько-української війни. ФОТО

 

У місті Жовті Води Кам’янського району Дніпропетровської області в День пам’яті загиблих захисників, 29 серпня, відбулося урочисте відкриття Меморіалу на честь героїв російсько-української війни.

Як повідомляє “Новинарня“, меморіал освятили священнослужителі Православної церкви України.

“Звідси мобілізувалися сотні містян, двоє загинули у боях під Іловайськом – їхніми портретами й відкривається цілий меморіальний комплекс на алеї центрального парку, по декомунізованому проспекту Свободи”, – пише громадський діяч, історик Ростислав Мартинюк, який був присутній на відкритті меморіалу.

Під час церемонії відкриття меморіалу звучав Марш українських націоналістів (“Зродились ми великої години…”) та було піднято синьо-жовтий і червоно-чорний прапори.

“З меморіалу, що на бульварі Свободи, на земляків вічно будуть споглядати одинадцять героїв-жовтоводців, які віддали своє життя за Україну”, – зазначив журналіст і історик Андрій Ковальов.

Фотогалерея (гортайте):

меморіал-жовті-води SAVE_20210829_151730 меморіал-жовті-води-люди SAVE_20210829_151904 меморіал-жовті-води-1 SAVE_20210829_151853 SAVE_20210829_151843
<
>

Читайте також:
Соняшники героям: у Києві біля Михайлівського відзначають День пам’яті загиблих захисників. ФОТОРЕПОРТАЖ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.