Росія може перейти до відкритої агресії, але Сухопутні війська відіб’ють атаку, – Сирський

 

У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ не виключають варіанту збройних провокацій і демонстраційних дій на державному кордоні, а також адміністративному кордоні з окупованим Кримом чи на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Таку думку в інтерв’ю виданню Defence Express висловив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

З його слів, російські провокації особливо вірогідні в умовах широкомасштабних військових навчань “Захід-2021”, “коли відповідні органи управління розгорнуті, частини виведені в райони зосередження та є максимально готовими до подальших дій”.

“Ми також розуміємо, що, за певних умов, РФ може перейти і до відкритої агресії. У цих складних умовах Сухопутні війська Збройних сил України залишаються головним носієм бойових спроможностей Збройних Сил Незалежної України і продовжують відігравати вирішальну роль у виконанні ЗСУ своїх завдань в умовах можливих загроз і викликів як мирного, так і воєнного часу”, – каже Сирський.

“Я скажу так: сучасні Сухопутні війська ЗСУ – це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, частин і підрозділів протиповітряної оборони, армійської авіації, розвідки, сил підтримки, зв’язку, логістичного забезпечення та територіальної оборони. І так, вони спроможні адекватно реагувати на загрози і виклики національній безпеці держави. Їх основне призначення і полягає в тому, щоб у разі необхідності відбити напад сил агресора на територію України, захистити її суверенітет та територіальну цілісність”, – додав командувач виду.

Він також додав, що за роки протистояння російській гібридній агресії в СВ ЗСУ розглядали різні можливі сценарії розвитку воєнної-стратегічної обстановки довкола України, і готувалися до повномасштабної відсічі збройної агресії.

“Ми розуміємо, що для досягнення власних стратегічних цілей РФ може зважитись і на відкриту збройну агресію зпроведенням стратегічної наступальної операції, а тому будуємо власні плани таким чином, щоб подібний сценарій ніколи не зміг бути втіленим в життя. У першу чергу – за рахунок того, що противник, прораховуючи можливі втрати для себе, ніколи не мав би підстави думати, що вигода від можливої агресії проти України буде більшою, ніж завдані йому в результаті цього втрати. І історичний, і наш сучасний досвід військового протистояння з РФ свідчить, що ця формула є дієвою і вона працює”, – резюмував генерал-полковник.

Він запевнив: у разі збройної агресії РФ Сухопутні війська ЗСУ “спроможні забезпечити розгортання на загрозливих напрямках угруповань, необхідних для стримування ворога та завдання йому непоправної шкоди, а також додатково сформувати необхідні комплекти військ для посилення позицій на цих напрямках та використання їх як резервів”.

“У нас наразі є всі необхідні матеріальні та людські ресурси для додаткового формування в разі потреби необхідної кількості загальновійськових частин та декількох десятків частин територіальної оборони. Одним з основних активів, який ми маємо, є декілька сотень тисяч підготовлених та вмотивованих на захист Батьківщини ветеранів, які пройшли горнило запеклих боїв російсько-української війни”, – сказав Сирський.

Читайте також:
ЗСУ мають готуватися до ведення наступу щодо звільнення окупованих територій, – Залужний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна