На кордоні з Кримом працюють українські контрснайпери. ВІДЕО

 

На полігоні в Херсонській області відбулися заняття для снайперів з угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це 27 серпня повідомила пресслужба Командування об’єднаних сил ЗСУ.

За словами командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військовослужбовці відпрацьовують проведення контрснайперських дій снайперськими парами при веденні підрозділами оборони. Зокрема, це стосується вибору, підготовки та зайняття позиції, підготовки вихідних даних для стрільби, а також ведення спостереження.

“Заняття зі снайперами проводяться на постійній основі, але особливістю даного заходу є те, що більш досвідчені снайпери “підтягують” рівень своїх бойових побратимів в ході практичної роботи на мішенному полі”, – зазначив командувач.

Військові відточують навички визначати точну відстань до цілей, швидкість та напрямок вітру, і вже після внесення певних поправок намагаються вразити цілі з першого пострілу. Задля корегування влучного пострілу вони працюють в парах.

“Під час занять ми намагаємося використовувати досвід антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Адже професійний снайпер, крім вміння влучно стріляти, має бути ще й дуже врівноваженим, вміти сконцентруватися, а також самостійно приймати правильні та виважені рішення”, – підкреслив КОС.

Читайте також:
На Луганщині російський снайпер убив воїна 24 омбр Василя Островського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна