МОЗ готується до повернення локдауну в листопаді

 

У листопаді Україна може наблизитися до “червоної” зони епідеміологічної небезпеки і повернутися в локдаун.

Про це заявив головний санітарний лікар – заступник глави МОЗ Ігор Кузін в інтерв’ю “ВВС News Україна”.

“За тим сценарієм, за яким ми зараз рухаємось, новий локдаун можуть ввести орієнтовно в листопаді”, – сказав він.

Проте, за словами представника МОЗ, якщо українці будуть робити щеплення, дотримуватися соціальної дистанції, локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень або зовсім не допустити.

Рішення про локдаун ухвалює місцева влада, проте, каже Кузін, якщо ситуація дуже погіршиться, то максимальні обмеження по всій країні можуть ввести на національному рівні.

На питання, який з регіонів “накриє” першим, головний санітарний лікар відповів, що наразі погіршення є в усіх регіонах. Але поки що найбільше страждають східні і західні регіони України.

Як відомо, в серпні в Україні поступово зростає рівень захворюваності на коронавірус. Наприкінці місяця в МОЗ фіксують в середньому по 1,5 тис. нових хворих за добу, приблизно 400-500 госпіталізацій.

Читайте також:
За добу після свят в Україні виявили понад 1,5 тис. нових хворих із коронавірусом. Щепили – 162 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна