Лідер опору в Афганістані відкинув ультиматум талібів здати Панджшер

 

Лідер опору в Афганістані Ахмад Масуд відкидає ультиматум, у якому таліби вимагали мирної передачі влади у провінції Панджшер на північному сході країни.

Про це в понеділок, 23 серпня, пише “Радіо Свобода”.

Перед тим рух “Талібан” заявив, що надсилає бійців до провінції Панджшер, оскільки місцеві чиновники відмовилися передати владу.
Панджшерська ущелина – одна з останніх територій країни, яку не контролюють таліби. Більшість жителів цього регіону є етнічними таджиками.

Ісламісти висунули ультиматум лідеру опору Ахмаду Масуду, синові колишнього відомого польового командира Ахмада Шаха Масуда. Таліби заявили, що дають Масуду чотири години, щоб його прихильники склали зброю. В іншому разі, йдеться в заяві “Талібану”, учасники опору “будуть покарані”.

В інтерв’ю телекомпанії “Аль-Арабія” 22 серпня Масуд заявив, що готовий до переговорів і компромісу з талібами, щоб уникнути протистояння. Він закликав сформувати широкий уряд національної єдності за участю талібів. Однак, якщо таліби відмовляться від діалогу, війна неминуча, додав він.
У телефонному інтерв’ю агентству Reuters Ахмад Масуд також заявив, що сподівається провести з талібами мирні переговори, але його сили готові до бою.

Читайте також:
Нова озброєна афганська опозиція осіла в Панджшері й відбила у талібів три повіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна