Біля ГУ Нацполіції Київщини відкрили пам’ятник, схожий на його начальника Нєбитова

доповнено

Поруч із будівлею Головного управління Нацполіції Київської області на вулиці Володимирській 20 серпня відкрили пам’ятник на честь діючих поліцейських.
При цьому бронзовий “Захисник” за своїми рисами підозріло схожий на голову ГУНП Київщини Андрія Нєбитова, який цього ж дня відзначав день народження.

Як повідомили в пресслужбі ГУНП, на виробництво пам’ятника, який зображає капітана поліції, пішло майже 180 кілограмів бронзи, його висота складає майже 2 метри.

У своїй промові генерал поліції 3-го рангу Андрій Нєбитов зазначив, що “цей пам’ятник є справжнім прообразом багатьох тисяч правоохоронців, які віддано несуть службу та захищають українців від злочинних посягань”.

“Я впевнений, що «Захисник» стане символом патріотизму, мужності, самовідданості та буде взірцем незламності для поліцейських та символом захищеності для громадян”, – зазначив очільник поліції Київщини.

В урочистій церемонії відкриття статуї взяли участь почесні гості – перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Назаренко, заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, голова ГО “Асоціація ветеранів МВС України” та ін.

Хочу також започаткувати добру традицію. Якщо ви хочете потрапити до лав Нацполіції або успішно нести службу, досягати кар’єрних висот – обов’язково треба потерти жетон бронзового капітана. Якщо хочете отримати звання, навіть достроково, або в порядку заохочення, раджу потриматися за погони… Якщо ви хочете мати добрі показники у розкритті і розслідуванні злочинів – потрібно потриматись за пістолет. Усім громадянам, які прагнуть почувати себе в безпеці, треба зробити фото з бронзовим капітаном і зачекінитись у соцмережах”, – додав наприкінці Андрій Нєбитов.

Очільник поліції Київщини вручив подяки автору пам’ятника Даниїлу Ровенчину та директору ливарні, де був зроблений пам’ятник, Ігорю Давидову.

На схожість “бронзового захисника” з Нєбитовим, котрий якраз відзначав день народження, звернув увагу колишній голова комісії з атестації поліцейських Роман Балан (Сініцин). Також він звернув увагу, що поліцейські – учасники репетиції параду на Хрещатику 20 серпня вітали іменинника Нєбитова вигуками “Слава!”

“…От цей дєятель відкрив собі пам’ятник… Дуже схожий, до речі. Ще його вчора вітала парадна «коробка» поліції на Майдані… Ще усі сторінки відділів поліції Київщини примусили репостити про цей пам’ятник начальнику, на який самі ж і скидувались. У мене «лічка» завалена від повідомлень знайомих копів, які самі прозріли з цього”, – написав Сініцин у фейсбуці.

На ніч статую закрили від перехожих наметом:

Читайте також:
Доньці вбитої активістки Ноздровської погрожують через анонс допиту начальника поліції Київщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна