Зеленський нагородить Меркель Орденом Свободи

 

Президент України Володимир Зеленський нагородить канцлера Німеччини Анґелу Меркель Орденом Свободи під час її візиту в Україну 22 серпня.

Про це в середу, 18 серпня, повідомила пресслужба уряду Німеччини.

“Президент України Володимир Зеленський нагородить канцлера Меркель Орденом Свободи, високою українською нагородою”, – йдеться в повідомленні.

За даними німецького уряду, під час візиту, Меркель також покладе вінок до Меморіалу вічної слави на могилі Невідомого солдата.

Сторони мають намір обговорити питання двосторонньої й економічної політики, реформи в Україні й виконання Мінських домовленостей, після чого дадуть спільну пресконференцію.

Потім Меркель зустрінеться з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

9 серпня стало відомо, що канцлер Німеччини Анґела Меркель приїде до Києва 22 серпня. В офісі президента України про наміри вручити канцлерці Німеччини Орден Свободи не повідомляли.

Користувачі соцмережі критично зустріли цю новину.

“Підтримувати добрі відносини з Німеччиною навіть попри неприйнятність її політики – це одне. Але давати найвищу державну нагороду людині, яка будує разом з пуйлом “Північний потік -2″, кришує продаж німецьких турбін на росію всупереч санкціям, послідовно виступає проти перспективи членства України в ЄС і НАТО, повертає росію в ПАРЄ – зовсім інше”, – написав громадський діяч Тарас Шамайда на ФБ.

Довідково:
Орден Свободи – друга найвища державна нагорода України (після звання Героя України) і найвища, якою можуть бути нагороджені іноземці.
Він вручається, відповідно до його статуту, «за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина».

Читайте також:
Меркель зустрінеться із Зеленським в Києві напередодні Дня Незалежності

Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом до Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна