На Одещині хочуть перенести початок навчального року на 20 вересня, щоб заробити на “оксамовитовому сезоні”

 

Одеська обласна державна адміністрація на чолі з керівником Сергієм Гриневецьким виступила з ініціативою перенесення початку навчального року в закладах загальної середньої освіти та вищих навчальних закладах із 1 на 20 вересня.

Як повідомляється на сайті обладміністрації в середу, 18 серпня, цю ініціативу підтримали окремі парламентарії від Одеської області, а також керівництво Миколаївської та Херсонської обласних держадміністрацій.

На робочому засіданні обласної науково-експертної ради при обламіністрації виступили директор департаменту економічної політики та стратегічного планування обладміністрації Дмитро Радулов і вчений секретар Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України Ніна Хумарова, які наголосили на важливості можливого економічного ефекту від продовження туристичного сезону для соціально-економічного розвитку Одеської області.

“Історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався з середини травня. Проте декілька останніх років спостерігається тенденція зміни кліматичних умов: травень та червень супроводжуються частими опадами, вітрами та відсутністю тепла, а вересень туристи відгукуються як про “оксамитовий сезон”, тобто найкращий час для приїзду в приморські регіони Одещини, Миколаївщини та Херсонщини. Отже, цього року відкриття курортного сезону не супроводжується туристичним бумом, при цьому продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів “оксамитового сезону” вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців”, – сказав Радулов.

За попередніми розрахунками зазначеного Інституту проблем ринку, у вересні приморські регіони можуть додатково отримати майже 600 млн грн до місцевих бюджетів у сфері індустрії гостинності та економіки вражень, з яких 50% припадає на Одеську область.

В обладміністрації зазначають, що практика змінного розкладу початку навчального року залежно від регіону і кліматичних умов є поширеною за кордоном, зокрема в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.

Читайте також:
“Укрзалізниця” запустила шість потягів до курортних міст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна