Кабмін змінив правила в’їзду іноземців в Україну

 

Кабінет Міністрів дозволив іноземцям та особам без громадянства, які мають COVID-сертифікат про вакцинацію однією або кількома дозами схвалених ВООЗ вакцин, або одужали від COVID-19, не проходити самоізоляцію після перетину державного кордону України.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 18 серпня.

Згідно з порівняльною таблицею до проєкту постанови, перетин державного кордону України можливий у випадку пред’явлення іноземного COVID-сертифікату, що підтверджує вакцинацію від коронавірусу однією або кількома дозами вакцин, дозволених ВООЗ.

Йдеться не лише про іноземців, а й про осіб без громадянства. Як і раніше, вони також можуть в’їхати до України за умови негативного результату ПЛР-тестування на COVID-19 або ж негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу.

Нагадаємо, що з 5 серпня, згідно з постановою Кабміну, змінилися правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду.
Зокрема, іноземцям, за винятком окремих категорій, як і раніше під час в’їзду в Україну потрібно мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування від COVID-19, що діє на весь термін перебування в Україні, негативний результат ПЛР чи експрес-тестування на COVID-19, яке проведене не більш як за 72 години до перетину державного кордону. Також від іноземців для уникнення самоізоляції вимагався документ, який підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених.

Читайте також:
В Україні змінили правила в’їзду для паломників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна