На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки, що шпигував для РФ із ідеологічних міркувань. ВІДЕО

 

У Херсонській області контррозвідники Служби безпеки України припинили розвідувально-підривну діяльність агента Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Як повідомили в пресцентрі СБУ в понеділок, 16 серпня, йдеться про пенсіонер Збройних сил СРСР.

Співробітники СБУ з’ясували, що зловмисник погодився на співпрацю зі спецслужбою країни-агресора з ідеологічних міркувань.

За завданням російських кураторів він збирав відомості про схему охорони та облаштування одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону, ідентифіковував представників спеціальних служб України та передавав дані про громадян, які могли би бути потенційними об’єктами для вербування.

Отримані на виконання завдань російської спецслужби відомості агент передавав прихованими каналами зв’язку.

Під час обшуків за місцем мешкання правопорушника вилучили засоби зв’язку, що використовувались для контактів з кураторами, листування з інструкціями, зброю з набоями та вибухівку.

Громадянину України повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
На Рівненщині СБУ викрила військового, що збирав дані для російської розвідки

Щодо експравоохоронців, які перейшли на бік РФ у Криму, відкрили 68 проваджень, – ОГП


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.