Попри домашній арешт: ексміністр Рудьковський поїхав у Монако

 

Офіс генерального прокурора дозволив колишньому міністру транспорту Миколі Рудьковському, підозрюваному у справі про викрадення колишнього директора компанії “Нафтогазвидобування” Олега Семінського, з 4 серпня проходити медобстеження у Відні.

Однак 11 серпня стало відомо, що замість лікування в Австрії Рудьковський перебуває у Монако.

Про це інформує “Економічна правда”.

На клопотання Рудьковського “сторона обвинувачення не заперечує проти проходження у період з 3 серпня по 21 серпня 2021 року на території м. Відень (Австрія) обстеження і лікування відповідно до поставленого діагнозу”.

Тому ОГП видав ексміністрові дозвіл на виїзд виключно до Відня і лише з метою отримання медичної допомоги.

Крім того, у разі порушення умов, сторона обвинувачення матиме підстави для клопотання щодо зміни запобіжного заходу, додали у прокуратурі.

Однак, за даними співрозмовника “ЕП”, Рудьковський наразі перебуває у Монако.

Микола Рудьковський у готелі Monte Carlo Bay в Монако. Джерело: “Економічна правда”

У липні Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід ексміністру транспорту Миколі Рудьковському з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Ексурядовець Рудьковський повернувся до України, де йому в аеропорту вручили підозру в резонансному викраденні керівника компанії “Нафтогазвидобування” Олега Семінського, який зараз є народним депутатом від “Слуги народу”.

25 лютого Служба безпеки України та офіс генпрокурора розкрили резонансне викрадення Семінського, що трапилося в 2012 році.

Згідно з повідомленням правоохоронців, замовником викрадення є колишній бізнес-партнер Семінського, народний депутат кількох скликань, який в минулому обіймав посаду міністра транспорту та зв’язку. За даними “Української правди”, йдеться про Миколу Рудьковського.

Читайте також:
Суд збільшив покарання екснардепові Рудьковському за напад на посольство РФ у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна