У Туркменістані користувачів змушують клястися на Корані, що вони не будуть користуватися VPN

 

У Туркменістані охочих провести додому інтернет змушують давати клятву на Корані, що вони не будуть використовувати VPN.

Про це інформує туркменська служба “Радіо Свобода”, цитуючи жительку, яка вже півтора року намагається провести до себе додому інтернет.

За словами співрозмовниці, півтора року зайняло очікування в черзі, коли ж черга підійшла, від неї, крім іншого, зажадали поклястися на священному для мусульман Корані про те, що вона не буде користуватися послугами VPN.

“А без VPN в інтернеті ніякі сайти не відкриваються. Не знаю навіть, що робити”, – каже героїня матеріалу.

Йдеться і про інші випадки, коли чиновники вимагали присягатися. За повідомленням, в одному з регіонів країни клястися на Корані людей змушує співробітник Міністерства національної безпеки, який курує філіал компанії “Туркментелеком”.

Практика примусу громадян давати клятви і присяги в Туркменистані широко поширена. У минулому давати клятву вірності батьківщині вимагали від усіх громадян, починаючи з дітей.

У Туркменистані на даний час заблоковані багато сайтів, соціальні мережі, а також ресурси, що пропонують VPN-сервіси. Влада використовує різні методи, щоб громадяни не використали цю можливість для отримання доступу в інтернет.

Читайте також:
Туркменістан розформував російськомовні класи в школах Ашгабада, Москва обурена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна