У Німеччині затримали громадянина Британії, якого підозрюють у шпигунстві на користь РФ

 

У німецькому місті Потсдам правоохоронці затримали громадянина Великої Британії Девіда С. за підозрою в шпигунстві на спецслужби Російською Федерації.

Про це в середу, 11 серпня, інформує “Радіо Свобода”.

За версією слідства, підозрюваний у незаконній агентурній діяльності працював у британському посольстві в Берліні і передавав документи, які потрапляли до нього, співробітнику російської спецслужби за винагороду.

Агента вдалося знайти завдяки спільній роботі британських і німецьких правоохоронців, уточнюють в генпрокуратурі.

Нагадаємо, 21 червня у Німеччині затримали громадянина РФ за підозрою в роботі на російські спецслужби. Підозрюваний Ільнур Н. працював науковим співробітником в одному з німецьких університетів.

З жовтня 2020 року по червень 2021 року підозрюваний як мінімум тричі зустрічався із співробітником російської розвідки. Щонайменше двічі під час цих зустрічей передавав інформацію з університету, отримуючи в обмін грошову винагороду.

Читайте також:
У Данії громадянин РФ отримав три роки ув’язнення за шпигунство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна