На Кіровоградщині СБУ викрила депутатів на вимаганні коштів у бізнесменів

 

У Кіровоградській області співробітники Служби безпеки України виявили у трьох депутатів селищних рад незареєстровану вогнепальну зброю. Серед вилученого – пістолети з бойовими набоями і пристроєм для безшумної стрільби.

Про це інформує пресцентр СБУ в середу, 11 серпня.

“Перевіряється інформація щодо можливого використання виявлених засобів ураження для розхитування обстановки в регіоні напередодні Дня Незалежності України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці викрили факт незаконного зберігання зброї під час розслідування кримінального провадження щодо причетності викритих депутатів до системної корупції.

Серед організаторів протиправної діяльності – керівник обласного осередку однієї з політсил.

За даними слідства, депутати налагодили корупційний механізм одержання грошей від громадян, зокрема підприємців.

“Учасники схеми вимагали 60 тисяч доларів від керівника комерційної структури у сфері енергетики, який підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За гроші вони обіцяли підприємцю сприяння у закритті відповідного провадження та уникнення від кримінальної відповідальності”, – зазначає пресслужба.

Правоохоронці затримали двох зловмисників після передачі всієї суми хабаря.

Кіровоградська область корупція селищні ради 2 Кіровоградська область корупція селищні ради 6 Кіровоградська область корупція селищні ради 5 Кіровоградська область корупція селищні ради 3
<
>

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших винних осіб. Перевіряється причетність до протиправної діяльності посадовців регіональних підрозділів фіскальної і податкової служб.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Читайте також:
СБУ прийшла до чоловіка, який щодня продавав через інтернет до 10 кг пороху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна