Кількість учасників саміту “Кримської платформи” зросла до 38, – Кулеба

 

Загальна кількість учасників установчого саміту “Кримської платформи” зросла до 38-ми – участь у заході підтвердив ще один європейський партнер.

Про це в середу, 11 серпня, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в твіттері.

“Кількість учасників установчого саміту “Кримської платформи” щойно зросла до 38-ми. Ще один європейський партнер надіслав підтвердження. Продовжуємо працювати над збільшенням підтримки Кримської платформи та кількості її засновників”, – написав міністр.

Нагадаємо, в Україні 23 серпня відбудеться саміт “Кримська платформа”.

Крім основного засідання, передбачається проведення чотири тематичних панелі про подальші кроки: про невизнання спроби анексії Криму, про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону, про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток і про відновлення прав кримськотатарського народу.

Кримська платформа – новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також:
На окупованому РФ півострові з’явилися написи на підтримку “Кримської платформи”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна