ЗМІ показали перші фото “Нептуна” на шасі Tatra. Такі машини пройдуть на параді

 

З’явились перші фото пускової установки ракетного комплексу “Нептун” на шасі TATRA.

Світлини опублікувало у вівторок, 10 серпня, видання Defense Express.

“Перші машини зі складу першого дивізіону протикорабельного берегового комплексу РК-360МЦ “Нептун”, котрий виготовляється ДержККБ “Луч” для ВМС України, кияни та гості міста зможуть побачити під час військового параду, що пройде з нагоди 30-ї річниці Незалежності України 24 серпня 2021 року у Києві”, – пише видання.

Фото: Defense Express

Видання нагадує, що перший зразок протикорабельного наземного комплексу РК-360МЦ “Нептун” в якості базових мав шасі КрАЗ.
Необхідність переходу на нове шасі була викликана рішенням замовника – Міністерства оборони з огляду на неспроможність вчасного виконання замовлень з боку вітчизняного автовиробника, нестабільність роботи ПрАТ “АвтоКрАЗ” та претензії до якості нових вантажівок.

Фото: Defense Express

Читайте також:
Гендиректор КБ “Луч” Олег Коростельов: На Параді Незалежності пройде сім “Нептунів”. Першим імпортером може стати Індонезія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна