Україна винесе на обговорення в ТКГ вбивство трьох ув’язнених у колонії в ОРДО

 

Делегація України винесе на засідання Тристоронньої контактної групи питання вбивства трьох в’язнів в колонії на окупованій території Донеччини.

Про це заявила представниця окремих районів Донецької області УкрТКГ Тетяна Іванова в ефірі каналу “Дом”.

“Це велика трагедія, це громадяни України. І навіть якщо людина скоїла злочин, це не означає, що вона позбавлена або вражена у всіх інших цивільних правах. І за цих людей слід боротися теж”, – зазначила Іванова.

Вона не виключила, що цей випадок обговорять на найближчому засіданні підгруп ТКГ, воно має відбутись 25 серпня.

“Про те, щоб ці люди також були розглянуті для включення до списків (на передачу). Я думаю, що це питання зараз буде актуальне”, – сказала вона.

За словами Іванової,є випадки, коли українська сторона отримує з ОРДЛО недостовірну інформацію про відмову людей відбувати покарання на підконтрольній території.

“Якщо є можливість зараз звернутися до родичів людей, які там відбувають покарання, я дуже прошу, щоб вони перевірили цю інформацію. Я знаю, що дуже багато випадків, коли ця інформація є неправдивою. І нам її дають спеціально неправдиву, щоб ми не забирали на підконтрольну територію наших людей. І я прошу родичів: якщо ви знаєте про те, що ця інформація є неправдивою, зверніться до Координаційного центру, до СБУ для того, щоб ваших родичів включили в списки на обмін”, – наголосила представниця УкрТКГ.

Нагадаємо, 6 серпня на непідконтрольній українському урядові території Донецької області  вбили трьох ув’язнених. Серед них – дзюдоїст із Запоріжжя Євгеній Сотников, який брав участь в Олімпіаді-2008.

Читайте також:
На окупованому півострові знайшли мертвим ще одного кримського татарина, який зник понад місяць тому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна