“У деяких видах спорту – повний провал”: Гутцайт оцінив результати української збірної на Олімпіаді

 

Міністр спорту України Вадим Гутцайт прокоментував виступ українських атлетів на Олімпійських іграх у Токіо.

Про це інформує “Футбол.24”.

“Є питання, є проблеми, нам треба їх вирішувати. Багато грошей виділили на підготовку наших спортсменів. Я дивився, скільки грошей виділялося раніше… Вони були забезпечені усім, щоби їхні результати були кращими”, – вважає урядовець.

“Підготовка до Олімпіади була, складно щось змінювати, але нам треба щось змінити до 2024 року. В легкій атлетиці – 49 дисциплін, вважаю, що ми можемо розраховувати на більшу кількість медалей на Олімпійських іграх. Ми всі знаємо, бачимо, що відбувається. Зараз потрібно сісти, подивитися, попрацювати і, можливо, запланувати іншу підготовку, змінити тренерів, які готуватимуть. Я як міністр буду дивитися на всі види спорту, які були на Олімпіаді й не здобули нагороди, на спортсменів, які були повністю неготові перемагати.

У нас 23 спортсмени опинились за крок від медалей, вони посіли 4-6 місця. Є потенціал, вони конкурентоспроможні. Але це в деяких видах, а в деяких – повний провал. Тому зараз будемо дивитися, змінювати головних тренерів, збиратися з федераціями, дивитися їхні плани”, – наголошує Гутцайт.

“У Парижі в 2024 році нам потрібно, щоб перемагали не тільки одні види спорту, а й інші, де є історія перемог на Олімпіадах. Всі тренери повинні знати, що вони відповідальні за виступи своїх спортсменів. І федерації також”, – сказав міністр в ефірі Суспільного.

Загалом українські спортсмени на Олімпіаді-2020 виграли 19 нагород – одну золоту, шість срібних та 12 бронзових.

Україна посіла 44 місце в медальному заліку. Це найнижча позиція в історії виступів наших спортсменів на Олімпіадах.

Читайте також:
Остання нагорода України на Олімпіаді – від Олени Старикової на треку. Підбиваємо медальні підсумки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна