Лукашенко доручив силовикам закрити “кожен метр кордону”. І назвав Україну “додатковою загрозою” для Білорусі

 

Олександр Лукашенко доручив білоруським силовикам посилити роботу з охорони державного кордону та запобігання фактів його порушення.

Про це Лукашенко заявив 5 серпня на нараді з питань ситуації на кордоні, передає державне інформагентство БелТА.

“З сьогоднішнього дня жодна нога на територію Білорусі з суміжної сторони, будь то з півдня чи з заходу, ступити не повинна. Як ви будете це робити – ось після цієї наради, обговоримо, – зберетеся у держсекретаря. Тут міністр МВС, міністр оборони. Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури. Народ наш повинен почуватися спокійно, він повинен знати, що є мужики, які готові їх захистити”, – сказав Лукашенко.

Він також заявив, що його насторожують останні події на західних кордонах Білорусі, перш за все з Литвою і Польщею, в тому числі – через ситуацію з мігрантами.

Те, що в Литві прийняли рішення завертати незаконних мігрантів, Лукашенко називає “ухвалили закон стріляти в мігрантів, бити, тиснути, труїти”.

Також Лукашенко назвав Україну додатковою загрозою, “якої раніше не було”, а влада країни нібито проводить “антинародний курс”.

“Я зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити не лише ситуацію на кордоні, але і що відбувається навколо Білорусі. Перш за все, що стосується політики Північноатлантичного блоку НАТО в західному напрямку. У цьому контексті дуже важливо почути вашу точку зору про позицію братської нам України. Народ близький…,але керівництво України, проводячи антинародний курс, взяло орієнтацію конфронтації. Ми не говоримо, куди вони там, на Захід, на Схід йдуть, на Південь, неважливо. Це їхня справа – визначатися. Але в основі їх політики лежить конфронтація. І для нас це додаткова загроза, якої ми не мали раніше”.

Читайте також:
Під Мінськом будують імовірний табір для політв’язнів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна