В Україні вперше вакцинували підлітків від COVID-19

 

У Чернівецькій області за рішенням батьків вже вакцинували від COVID-19 п’ятьох підлітків. Двоє отримали щеплення у Чернівцях, двоє – у Глибокій та одна дитина – у Герці. Імунізованим від 13 до 16 років.

Про це повідомляє пресцентр Чернівецької ОДА в середу, 4 серпня.

“Серед причин, чому батьки вирішили зробити процедуру, – виїзд дитини за кордон на навчання, а також наявність хронічних хвороб, які можуть ускладнити перебіг коронавірусу”, – зазначила координатор з вакцинації на Буковині Оксана Знак.

Як відомо, Міністерство охорони здоров’я України нещодавно дозволило імунізувати дітей віком від 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років мають звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: понад 800 нових інфікувань за добу, вакцинували більше 125 тис. людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна