У МОУ розповіли про успішні випробування реактивних снарядів “Тайфун-1” для “Верби” і “Буревія” та відремонтованих ракет для “Точки-У”

 

Відбулися успішні випробування нового реактивного снаряда калібру 122 мм “Тайфун-1” українського виробництва. Боєприпас від ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля” розроблено для модернізованої системи залпового вогню БМ-21У “Верба”.

Про це повідомили з управління преси та інформації Міністерства оборони України.

“Міністерство оборони продовжує реалізацію стратегії ракетно-реактивного озброєння Збройних сил України. Результати випробувань “Тайфун-1” будуть використані в ході розробки реактивного снаряда калібру 220 мм “Тайфун-2” для модернізованої системи залпового вогню “Буревій”, – сказав міністр оборони Андрій Таран.

Він відзначив, що КБ “Південне” також “з успішним результатом” провело державні (льотні) випробування відремонтованих ракет для тактичного ракетного комплексу “Точка-У”. У ході дослідного ремонту вони були додатково оснащені системою аварійного припинення польоту та системою телеметричного контролю.

За словами Андрія Тарана, ремонт ракет для “Точки-У” дозволить відновити боєкомплект ЗС України для виконання завдань за призначенням.

Стрільби комплексом “Точка-У”

Як інформувала “Новинарня” напередодні, зазначені випробування відбулися в Одеській області на державному випробувальному полігоні ЗСУ “Алібей”.
У рамках практичних стрільб здійснили чотири успішних пуски – двічі зразком “Тайфун-1” (модернізований снаряд “Граду” зі збільшеною до 40 км дальністю) та двічі – модернізованими та відновленими зразками ракет для “Точки-У”.

Відео:

У випробувальних пусках під загальним керівництвом заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Радіона Тимошенка брали участь представники Міністерства оборони, розробники, виробники модернізованих зразків та особовий склад визначених підрозділів Збройних сил України.

У коментарі для пресслужби міністр оборони додав, що наразі на завершальному етапі державних випробувань перебуває створення високоточної ракети калібру 300 мм “Вільха-М” з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню “Смерч”, яка розроблена ДП “Державне Київське конструкторське бюро “Луч”.

Зі слів Тарана, у рамках Програми підвищення обороноздатності Міністерством оборони сплановано закупівлю оперативно-тактичного ракетного комплексу “Сапсан” від ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля”.

Читайте також:
КБ “Луч” уже робить “Вільху-М” для Еміратів, – Коростельов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна