У Чернігові створили Центр протимінної діяльності

 

Під загальною координацією Міністерства оборони України на основі фондів 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту створили Центр протимінної діяльності.

Про це інформує пресслужба МОУ.

Новостворений Центр розмінування уже відвідали заступник голови місії у Посольстві США в Україні Алан Перселл та голова програми Швейцарського Фонду з протимінної діяльності (FSD) Коннелл Ентоні Джерард.

У заході також взяли участь начальник 8-го навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби полковник Андрій Лагутін, начальник Центру протимінної діяльності ДССТ полковник Євген Бірюков, заступник начальника відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та координації протидії саморобним вибуховим пристроям Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Сергій Зубаревський, старший офіцер головного штабу Адміністрації ДССТ підполковник Михайло Конопельнюк, начальник служби загороджень-викладач 8 навчального Чернігівського центру ДССТ підполковник Сергій Білевич.

Були розглянуті питання щодо діяльності Державної спеціальної служби транспорту в сфері протимінної діяльності, представлена структура Центру протимінної діяльності та імплементація законодавства в зазначеній сфері тощо.

У рамках співпраці ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності спільно з Управлінням екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України для груп інспектування якості розмінування передано техніку й обладнання.

Зокрема ДССТ передано авто Mitsubishi L200, металодетектори Ebinger 422 GC, Minelab F3, UPEX 740M LargeLoop, захисні жилети та шоломи, персональні аптечки, робочі сумки сапера (обладнання для ручного розмінування), сумки парамедиків (обладнання для надання допомоги постраждалим від МВТ), рації та оргтехніка.

Читайте також:
У ВМСУ готують спецпідрозділ з протимінної боротьби

В Україні створять перелік замінованих зон Донеччини й Луганщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна