Із 5 серпня починають діяти нові карантинні правила перетину кордону України

 

Із 5 серпня почнуть діяти нові правила перетину кордону України, пов’язані з протиепідемічними вимогами.

Про це в ефірі програми “Сніданок з 1+1” 30 липня повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Нові правила перетину державного кордону, ця постанова (зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236, які були ухвалені 28 липня) вступить в силу 5 серпня. Вона була опублікована вчора і вступає в силу через 7 днів після моменту опублікування. Буде змінено певний алгоритм перетину державного кордону”, – сказав Кузін, якого цитує “Укрінформ“.

Стосовно перетину кордону громадянами України, головний санлікар повідомив, що вони можуть на кордоні на в’їзд в Україну пред’явити міжнародне свідоцтво про вакцинацію або документ про отримання першої дози вакцини проти COVID-19.
У випадку, якщо таких документів у громадянина немає, необхідно встановити застосунок “Вдома” і протягом 72 годин здати ПЛР тест.

Також, за словами Кузіна, поновлюється тестування швидкими тестами на антиген на КПВВ в Донецькій та Луганській областях.

Іноземні громадяни для перетину кордону України повинні мати ПЛР-тест, страховку на той випадок, якщо вони захворіють на території України. Після перетину кордону вони мають активувати застосунок “Вдома”, після цього протягом 71 години здати або ПЛР-тест на визначення COVID-19, або тест на визначення антигену до COVID-19.

“Якщо він його здає, в нього не відбувається подальша активація додатку “Вдома”, тобто він не потребує самоізоляції. Якщо він не здав такий тест, додаток буде активовано, і йому доведеться 10 діб провести в самоізоляції”, – пояснив Кузін.

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня Кабінет Міністрів прийняв зміни до постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236, якими встановив нові правила перетину кордону.

Читайте також:
Уряд продовжить карантин і на осінь, – головний санлікар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна