Зеленський розкритикував хресну ходу РПЦвУ

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про недостатні заходи безпеки проти коронавірусної інфекції нового типу під час проведення хресної ходи, організованої РПЦвУ 27 липня в Києві.

Про це він сказав під час пресконференції у межах форуму “Україна 30” в середу, 28 липня.

“Учора у нас була хода… 55 тисяч людей. Можна по-різному ставитися. Я розумію, що це свято. Але від київської влади я не бачив комунікації, всі бояться комунікувати. Розумію, що це велике свято, і не хочуть людям казати прямо: “Будьте обережні”. 55 тисяч людей приїхало в Київ, більшість цих людей – похилого віку. Треба бути обережними. Вони повинні були йти всі в масках, хоча б так. Я масок там не бачив”, – зазначив Зеленський, якого цитує “Радіо Свобода”.

Глава держави також повідомив про готовність України до нової хвилі захворювання восени.

“Я вважаю, що ми готові (до осінньої хвилі – Н.) щодо лікарень, щодо ліжкомісць, щодо кількості швидких, щодо заробітної плати лікарів…З усім цим ми готові на сучасному рівні, на рівні інших європейських країн, і точно не гірше. Щодо лікарень і кисню ми готові краще, аніж багато інших європейських країн”, – додав президент.

Читайте також:
Центр Києва паралізований через хресну ходу РПЦвУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна