Український політв’язень Інвер Бекіров переніс мікроінсульт, – Денісова

 

Український політв’язень Інвер Бекіров, який утримується у “ФКУ ИК-2 УФСИН России по Республике Башкортостан” м. Салават, переніс мікроінсульт.

Про це у вівторок, 27 липня, повідомила Уповановажена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Як повідомив його адвокат, Інвер сам звернувся по допомогу до медсанчастини колонії, де згодом знепритомнів. Лікарі діагностували мікроінсульт.

“Попри критичний стан здоров’я ув’язненого, керівництво виправної установи планує перевести 58-річного чоловіка в штрафний ізолятор, через надумані порушення правил внутрішнього розпорядку. Перебування у ШІЗО може закінчитися для Інвера Бекірова найгіршим”, – інформує омбудсмен Денісова.

Вона також звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою “невідкладно відновити порушені права Інвера Бекірова”, зокрема забезпечити йому необхідну медичну допомогу, в тому числі госпіталізувати в стаціонар медзакладу, де провести кваліфіковане обстеження і подальше лікування.

“Від генерального прокурора Республіки Башкортостан Володимира Ведернікова вимагаю надати правову оцінку злочинним діям з боку адміністрації «ФКУ ИК-2 УФСИН России по Республике Башкортостан» та притягнути винних до кримінальної відповідальності”, – додала Денісова.

Як відомо, Інвера Бекірова країна-окупант безпідставно засудила до 18 років позбавлення волі за нібито «участь в організації «Хізб ут-Тахрір», яку РФ вважає терористичною. Він вже шостий рік перебуває в незаконному ув’язненні.

Читайте також:
В українського політв’язня Газієва у російському СІЗО стався мікроінсульт, – Денісова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна