США на “Кримській платформі” представлятиме міністр транспорту Буттіджедж, – Джемілєв

 

Міністр транспорту США Пітер Буттіджедж представлятиме країну на першому саміті “Кримської платформи”.

Про це повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, інформує Суспільне.

“Сполучені Штати направляють міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Піт Буттіджедж“, – розповів Джемілєв.

Він додав, що раніше не виключали візиту президента Джо Байдена, але очільник він не приїде до України.

“Я зустрічався з Куртом Волкером (спеціальний представник Державного департаменту США з питань України у 2017-2019 роках, – “Н”) і він сказав, що через низку причин Байден не приїде. І, крім того, у Байдена специфічні відносини з Україною, через те, що намагався використати у своїй передвиборчій кампанії Трамп, то через це швидше за все він не приїде. Навіть, якщо дуже захоче, його оточення постарається його відмовити”, – додав Джемілєв.

Читайте також:
Саміт Кримської платформи має закінчитися підсумковим документом про деокупацію, – Кориневич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна