Уперше з 1967 року: Ватикан оприлюднив фінансовий звіт Управління майном Апостольського престолу

 

Управління майном Апостольського Престолу (APSA) вперше з 1967 року оприлюднило фінансовий звіт.

Про це в понеділок, 26 липня, інформує сайт Vatican News.

Президент APSA єпископ Нунціо Галантіно повідомив, що оприлюднення бюджету стало “кроком уперед у напрямку прозорості та спільного використання”.

“Публікація балансу – це знак великої поваги до всіх тих, хто з довірою і щедрістю передав і продовжує передавати частину своїх ресурсів до рук католицької церкви”, – сказав єпископ Галантіно.

Згідно зі звітом, APSA безпосередньо управляє 4 051 об’єктом нерухомості в Італії, 92% яких розташовані в Римі і провінції, і доручає стороннім компаніям управління приблизно 1 120 об’єктами нерухомості за кордоном, перш за все, в Лондоні, Парижі, Женеві та Лозанні, не рахуючи посольств у всьому світі.

Через кризу, викликану пандемією COVID-19, APSA пішло назустріч орендарям комерційних приміщень, скоротивши орендну плату на 30-50% в залежності від підприємства.

Крім того, представлений проєкт здачі у найм порожніх будівель. Проєкт розпочнеться з капітального ремонту ста квартир, які потім будуть здаватися через посередництво агентств із нерухомості.

У звіті повідомляється, що завдяки здачі в оренду нерухомості в Парижі і Лондоні стала можлива безоплатна передача в користування Служби Папських милостей знаменитого Палаццо Мільоре, який був перетворений у притулок для бездомних. Також було придбано нову будівлю недалеко від Тріумфальної арки в Парижі: продавець, який скористався посередництвом ватиканської компанії Sopridex, передав частину вирученої суми на будівництво нового храму в одному з бідних районів Парижа.

Спростовуючи популярні міфи про несплату податків Ватиканом, APSA повідомляє, що в 2020 році ним сплачено в італійську казну 5,95 мільйона в рахунок єдиного муніципального податку (IMU) і 2,88 мільйона в рахунок податку на прибуток для підприємств.

Читайте також:
У Ватикані десять осіб судитимуть за фінансові махінації та корупцію. Серед них – відомий кардинал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна