14 країн Євросоюзу дозволили в’їзд для туристів із України через послаблення COVID-обмежень

 

У рамках послаблення обмежень, запроваджених раніше для протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, 14 країн Європейського Союзу дозволили в’їзд для туристів із України.

Про це інформує пресслужба МЗС у понеділок, 26 липня.

“Країна за країною повертаємо повноцінну дію безвізу з ЄС. Свобода подорожей українців – серед пріоритетів МЗС”, – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Нещодавно Рада ЄС включила Україну до рекомендованого переліку третіх країн, для громадян яких пропонується скасувати тимчасові обмеження на необов’язкові поїздки до Європейського Союзу.

“Згідно з рекомендацією Ради ЄС одна за одною європейські країни почали відкриватися для всіх типів подорожей українців. Менш ніж за два тижні до переліку додалися Данія, Німеччина, Бельгія, Латвія, Литва, Естонія, Фінляндія, Словаччина, Словенія, Нідерланди, Франція, Швеція, Іспанія, Португалія. У більшість країн для в’їзду необхідне свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест”, – йдеться в повідомленні.

Конкретні умови в’їзду до кожної окремої країни можуть відрізнятися.

Усі деталі, а також перелік затверджених у країні вакцин можна перевірити на інтерактивній карті МЗС.
З відповідями на поширені запитання про подорожі за кордон у 2021 році можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також:
Європарламент закликав повністю відновити вільне пересування у Шенгені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна